Meet the Committee: Bo Driesen

(Redactielid)

Door: Bo Driesen

Beste lezer,

Binnenkort mag ik u (weer) entertainen met mijn artikelen, als lid van de Redactie Commissie. Dit is het tweede jaar dat ik over verschillende onderwerpen mag gaan schrijven op Fiat Justitia en ik heb er weer erg veel zin in. Als ik het mij goed herinner heb ik mij vorig jaar niet voorgesteld, bij deze zal ik dat alsnog doen.

Ik ben Bo Driesen en ik ben negentien jaar oud. Ik woon in Boskoop, een klein dorpje die u wellicht kent van alle boomkwekerijen, maar daar ga ik niet van uit. Dit dorpje ligt tussen Alphen aan den Rijn en Gouda en is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Rotterdam. Ik ben na het behalen van mijn (corona)diploma van het vwo in 2020 meteen doorgestoomd naar Erasmus, om hier aan mijn rechtenstudie te beginnen. Na mijn propedeuse behaald te hebben ben ik naar het tweede jaar gegaan, welke ik natuurlijk ook in één keer hoop te halen.

Zoals u weet is dit ook het tweede jaar dat ik in de Redactie Commissie zit. In mijn eerste jaar heb ik voor deze commissie gekozen omdat ik altijd al van schrijven hield. Ik heb zelfs toen ik ongeveer tien jaar oud was mijn eigen kinderboek willen publiceren. Dit was toen jammer genoeg niet gelukt. Nu ik ouder ben is mijn interesse verplaatst naar het schrijven over actuele, soms wat ingewikkelde onderwerpen. Deze onderwerpen wil ik graag voor iedereen toegankelijker maken. Zo heb ik vorig jaar bijvoorbeeld geschreven over de huizencrisis en heb ik een samenvatting gemaakt van partijprogramma’s van zeven verschillende partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Naast mijn studie knuffel ik graag met mijn twee katten of ga ik naar de sportschool. Ik ben dit jaar begonnen met sporten en tot mijn verbazing vind ik dit erg leuk om te doen. Ik lees zelf ook graag informatieve artikelen over uiteenlopende onderwerpen, van technische ontwikkelingen tot self-help artikelen. Soms verbaas ik me wel eens over hoeveel onderwerpen ik wel niet interessant vind. 

Ik schrijf niet graag over mijzelf, ik schrijf natuurlijk liever informatieve artikelen. Echter, het is belangrijk om een persoon achter de artikelen te kunnen plaatsen, dat maakt het weer interessanter. Ik heb zin om aan de slag te gaan en u te voorzien van artikelen over verschillende onderwerpen. En kom mij vooral een keer opzoeken in Polak. 

Groetjes,

Bo Driesen