Meet the committee: Latasha Steehouwer

(Hoofdredacteur)

Door: Latasha Steehouwer

Lieve lezer,

Ik mag dit jaar de mooie functie van voorzitter vervullen voor de Redactie Commissie. Aangezien de stukken die wij als commissie voor u schrijven thuis, onderweg of op school worden gelezen, blijven wij als commissie enigszins op de achtergrond. Via deze column ‘meet the committee’ willen wij kennismaken met u en ik zal vandaag het spits afbijten.

Mijn naam is Latasha Steehouwer. Ik ben 21 jaar oud en derdejaars rechtenstudent. Ik woon in een dorpje dat vlakbij Dordrecht ligt. Met de bus sta ik binnen twintig minuten op de campus. Ondanks dat op kamers wonen in Rotterdam mij heel erg gezellig lijkt, is het voor nu toch fijn om in mijn ouderlijk huis te wonen.

Ik vond mijn studie kiezen erg lastig, dat was ook de voornaamste reden waarom ik na de havo er nog twee jaar vwo achteraan heb geplakt. Bij de havo stond de studie rechten origineel ook op nummer één, dus achteraf gezien was de keuze misschien toch niet zo lastig. Ik wilde altijd graag mensen helpen, dus ik hoop over een paar jaar mensen te kunnen helpen met het recht!

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met mijn vriendinnen een drankje te doen en ik ben ook een echte seriefanaat. Daarnaast heb ik een tijd op de middelbare school getennist en wil dat graag dit jaar weer oppakken. Ook vind ik zwemmen erg leuk! Door corona is het op een laag pitje komen te staan, maar ik zal dit jaar zeker weer op zondagochtend te zien zijn in het zwembad tussen de ouderen om wat baantjes te trekken. Mijn allergrootste hobby is koken, dat heb ik tijdens de eerste lockdown ontdekt. Ik vind het vooral leuk om recepten helemaal zelf te maken. Zo heb ik van de week nog een zelfgemaakte lasagne gemaakt.

Ik ben afgelopen jaar commissielid geweest van de Eerstejaarsweekend Commissie. Dit weekend is het eindelijk zo ver en mogen we de eerstejaars een heel weekend vermaken. 

Genoeg over mij, laten we het hebben over de commissie. De Redactie Commissie bestaat uit studenten die (juridische) artikelen schrijven voor studenten. Deze artikelen verschijnen op het digitale platform van Fiat Justitia. Wij gaan dit jaar weer aan de slag met het schrijven van artikelen, interviews afleggen en natuurlijk de infographics om het studeren wat makkelijker te maken! We zullen het jaar beginnen met kenningsmakingsartikelen zoals deze en daarna kan u elke donderdag een artikel van een commissielid verwachten. De podcasts vallen dit jaar onder een aparte Podcast Commissie. Dit betekent wel voor ons dat wij ons volledig kunnen focussen op het schrijven van artikelen en het maken van infographics.

Ik ben enorm enthousiast over aankomend jaar. We hebben ook een erg leuke commissie die net zo enthousiast is als ik. Dat zal u binnenkort ook lezen in hun eigen kennismakingsartikelen. Gezien het feit dat commissieleden vaak alleen de artikelen schrijven, vind ik het erg belangrijk om gezamenlijk leuke activiteiten te ondernemen. Een commissie is er niet alleen voor de serieuze zaken maar is er ook zeker voor de gezelligheid!

Als u mij tegenkomt op de campus of op een gezellige borrel, spreek mij vooral aan! Het lijkt me erg leuk om uw ideeën en visies te horen.

 

 

Liefs,

Latasha