Ontmoet de Commissie: Ebru Nur Inci (redactielid)

Door: Ebru Nur Inci

Hoi!

Mijn naam is Ebru Nur Inci. Ik ben 22 jaar oud en zit in mijn derde jaar van de opleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht. Het is mijn tweede jaar in de redactiecommissie!

Ik ben geboren en getogen in Zwolle en woon nu ongeveer tweeënhalf jaar in Rotterdam gezien ik daar nu studeer. Mijn wortels liggen in Erzincan, Turkije. Een kleine stad in het oosten van Turkije waar ik momenteel nog ben! Gezien de lessen online zijn en ik het warme weer nog niet wil inwisselen voor ons leuke kleine kikkerlandje ben ik nog in Turkije.

Van kinds af aan ben ik gek geweest op lezen en schrijven. Dit is ook de reden dat ik sinds mijn tiende een dagboek bij houd. Tevens ben ik ooit naar een maatschappelijke werkster gestuurd omdat ik teveel las, zo had ik tijdens de rekenlessen onder mijn rekenboeken mijn eigen leesboeken gelegd om tóch te kunnen lezen. Mijn interesse in het recht is pas laat gekomen, ik droomde er namelijk eigenlijk van om journaliste te worden. Dit verklaart ook mijn keuze voor de redactiecommissie! Het is voor mij namelijk de ideale manier om twee van mijn interessegebieden met elkaar te combineren.

Ik ben ook ontzettend verslaafd aan muziek. Ik heb door mijn verslaving aan muziek ook vaak de bus gemist; dit komt omdat ik weigerde te vertrekken zonder mijn AirPods. Als er ooit een karaokeavond of dergelijke wordt georganiseerd bij de JFR zal je mij waarschijnlijk als eerste op de aanmeldlijst zien. Naast muziek ben ik ook gek films (chickflicks, om specifiek te zijn). Ik durf er ook voor uit te komen dat Legally Blonde deels een bron van motivatie was om te beginnen aan de opleiding Rechtsgeleerdheid. Mensen hebben vaak een vooroordeel over vrouwen die zich heel erg met hun uiterlijk bezig houden. Elle Woods liet in de film Legally Blonde heel goed zien dat zulke vrouwen alsnog een succesvolle academische carrière konden hebben. Ik ben iemand die is opgegroeid binnen een cultuur waar misogynie nog vaak voorkomt. Dit heeft er voor gezorgd dat ik een sterk gevoel heb voor rechtvaardigheid en gelijkheid tussen de seksen. De feministische aspecten van Legally Blonde lieten mij zien dat ik ook mijn steentje kan bijdragen in het veranderen van een cultuur. Ik kies ervoor dit te doen via het recht.

Om eerlijk te zijn heb ik eigenlijk een grote afkeer tegen cijfers. Alles wat cijfers bevat vind ik verschrikkelijk, toch heb ik uiteindelijk gekozen voor Fiscaal Recht. Dit komt omdat ik het vak inleiding Fiscaal Recht uiteindelijk juist super interessant vond. Ik raad het daarom iedereen aan om er meer informatie over in te winnen. Je moet een boek namelijk ook niet op basis van zijn kaft beoordelen, hetzelfde geldt dus ook voor een opleiding!

Ik heb een zeer grote affiniteit voor make-up. Er is zelfs een tijd geweest dat ik twijfelde om een carrièreswitch te maken en visagiste te worden. Mijn sterrenbeeld geef ik vaak de schuld voor mijn twijfelachtige karakter. Ik ben een weegschaal en ik geloof ook heel erg in de astrologie. Sterrenbeelden en horoscopen zijn in mijn ogen daarom ook erg relevant. Ik ben er sterk van overtuigd dat mijn opleidingskeuze deels komt door mijn sterrenbeeld. Weegschalen staan bekend om hun rechtvaardige aard.

Mijn grootste interesses liggen bij het publiekrecht. Ik krijg van twee culturen bepaalde aspecten mee. Dit zorgt voor een bredere blik op de toepassing van mensenrechten. Ik begon met de opleiding Rechtsgeleerdheid met als doel strafrechtadvocate te worden. Hoe meer ik mee krijg van het privaatrecht, hoe zekerder ik ook word van mijn keuze.

Ik heb het voornemen om samen met de rest van de commissie een leuk jaar van te maken met veel interessante artikelen!