Ontmoet de Commissie: Jonneke Raijer (redactielid)

Door: Jonneke Raijer

Hoi!

Ik ben Jonneke. 20 jaar oud, tweedejaars student Fiscaal recht en ik ben dit jaar lid van de redactiecommissie van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam.

Om te beginnen zal ik iets meer over mezelf vertellen. Ik ben in 2018 begonnen met rechten studeren op de Erasmus Universiteit. Ik heb iets langer gedaan over het eerste jaar, maar afgelopen augustus heb ik dan eindelijk mijn b1 certificaat behaald. Toen heb ik er voor gekozen de switch naar fiscaal recht te maken, omdat ik enorm van het vak in jaar 1 genoten heb, en ik dacht: ‘hier wil ik meer over weten’. Best bijzonder, aangezien ik op de middelbare school een verschrikkelijke hekel had aan economie en management & organisatie. Zo zie je maar: ook interesses blijven veranderen.

Naast school vind ik het leuk om muziek te maken. Ik speel gitaar, piano en ukulele, en ook zing ik graag.  Verder ben ik een echte coffeeholic en vind ik het top om met vriendinnen te kletsen over van alles en nog wat. Pre-corona kwam ik ook veel in de rechtbank om rechtszaken bij te wonen, maar dat is nu natuurlijk even anders.

Ik woon sinds februari op mezelf in Rotterdam en daar geniet ik elke dag van. Ik ben opgegroeid in een klein dorp met alleen een campingsupermarkt en een bakker, dus ik was wel toe aan iets meer ‘actie’.  Ik ben nooit echt actief geweest bij de JFR, maar ik ben ontzettend blij daar dit jaar verandering in te mogen brengen. Ik heb mijn hele leven al een passie voor schrijven, dus ik ben blij dat ik het studentenleven hiermee kan combineren.

Mijn interesses op juridisch vlak gaan eigenlijk een beetje alle kanten op, dus u kunt artikelen over verschillende rechtsgebieden van mij verwachten. Het lijkt me leuk om me vooral bezig te gaan houden met vragen die ik als rechtenstudent vaak hoor van familie en vrienden. Echt een beetje de praktische dingen.

Verder zal ik samen met redactielid Naomi aan de slag gaan met infographics. Ik heb daar echt ontzettend veel zin in, omdat ik zelf de infographics van Sophie van vorig jaar zo fijn vond. Arresten kunnen soms best onoverzichtelijk zijn en met de infographics is dat probleem opgelost.

Ik heb er ontzettend veel zin dit jaar en u kunt mooie dingen verwachten van onze redactiecommissie.

Liefs!