Ontmoet de Commissie: Kamilla Csavas (redactielid)

Door: Kamilla Csavas

Hai hai!

De redactiecommissie bestaat uit geweldige studenten en daar mag ik me één van noemen! Ik ben Kamilla Csavas en ik zit in het derde jaar van de Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het studeren zelf is dus niets nieuws voor mij, maar actief lid zijn bij de JFR wel. De redactiecommissie trok gelijk mijn aandacht, ondanks het feit dat ik geen voorafgaande kennis had over het schrijven van juridische artikelen.

Om gezond en in beweging te blijven, volg ik graag een les yoga of ballet bij Erasmus Sport, maar het liefst lig ik op de bank met een boek in mijn handen. Ondanks dat de docenten ons genoeg literatuur voorschrijven, is mijn liefde voor lezen niet verdwenen. De boeken van Sarah J. Maas, Sabaa Tahir en Christina Lauren zijn echte aanraders.

Naast het lezen, gebruik ik mijn vrije tijd om lekker te koken. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten om uit te proberen, maar ik houd het meestal lekker simpel. Pasta met spinazie en een romig sausje wordt door mij regelmatig met plezier gegeten. Als ik mezelf of anderen wil verwennen, haal ik de ‘Best-ever brownies’ recept van Bigger Bolder Baking tevoorschijn. Het leukste aan koken vind ik namelijk de blije gezichten na een succesvolle maaltijd.

Doordeweeks werk ik een paar uurtjes als publiceerder bij NotuBiz. Daar luister ik naar vergaderingen van onder andere gemeenteraden en dat roept wel eens bestuursrechtelijke vragen bij me op. Het is mijn bedoeling om die vragen te beantwoorden door middel van het schrijven van artikelen. Ook recente kwesties, zoals het verbieden van demonstraties rond abortusklinieken, spreken me echt aan. Echter, dit betekent niet dat u alleen publiekrechtelijke artikelen van mij kunt verwachten. Mijn interesse ligt namelijk ook in het privaatrecht. Het kiezen van mijn master zal dus heel makkelijk zijn…

Artikelen schrijven is niet het enige wat ik ga doen binnen de commissie. Er valt immers veel te leren van de mensen die in onze schoenen hebben gestaan en nu succesvolle juristen zijn. Mijn hoop is dat ze hun verhaal met ons willen delen. Daarom werk ik ook mee met ondere andere Matthijs en Sophie om de podcasts van Fiat Justitia een succes te maken. Hoewel ik het best spannend vind, heb ik er ook veel zin in. Als u nog interessante sprekers kent die het leuk zouden vinden om mee te doen, dan horen we dat graag!

Dat dit een super leuk jaar gaat worden, weet ik wel zeker. Tot mijn volgende artikel!