Ontmoet De Commissie: Matthijs van Dijk (Redactielid)

Door: Matthijs van Dijk

Het stokje is weer doorgeven. Nu is het aan mij de taak om de kennismaking met de redactieleden voort te zetten. Mijn naam is Matthijs van Dijk. Wellicht heeft u die naam vorig jaar al boven een van de artikelen zien staan. Ik ben 21 jaar oud en zit inmiddels in het derde jaar van de bacheloropleiding rechtsgeleerdheid aan de prachtige Erasmus universiteit Rotterdam. Ik ben geboren in het idyllische Zeeland, maar al snel verhuisde ik noordelijker naar Maassluis. Tot ik zo’n anderhalf jaar geleden de stap maakte, als zoveel studenten voor mij, om in de grote stad – Rotterdam – te gaan wonen. Dit jaar heb ik opnieuw de kans gekregen om deel uit te maken van de mooiste commissie die de JFR te bieden heeft; de redactiecommissie.

Naast uurtjes blokken in de universiteitsbibliotheek, besteed ik mijn vrije tijd het liefst achter de piano of met een saxofoon in mijn handen, tot grote ergernis van huisgenoten en buren. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje van geluk toen ik een minor muziek voorbij zag komen en aarzelde geen moment om me hiervoor in te schrijven. Ook kunt u mij eens in de zoveel tijd langs zien vliegen rond de Kralingse plas in een paar Nike hardloopschoenen (wanneer het niet te koud is, te warm is, het regent of de wind te hard waait), in een van die gevallen heeft u meer kans mij aan te treffen in een locatie als Caf├ę in de Smitse.

Zoals reeds hierboven gezegd, is dit mijn tweede jaar als lid van de redactiecommissie. Vorig jaar heb ik de kans gekregen om mee te werken aan de eerste Fiat Justitia podcast. Dit medium biedt ontzettend veel nieuwe mogelijkheden. Na het succes van vorig jaar ben ik dan ook zeer enthousiast om de podcast te ontwikkelen tot vast onderdeel binnen de Fiat Justitia. Op dit moment wordt er door verschillende mensen keihard gewerkt aan de volgende aflevering van de podcast, houd dus de socials scherp in gaten voor wanneer u deze kunt beluisteren.

Natuurlijk zult u naast de podcast ook artikelen van mij zien verschijnen. Privacywetgeving, patentrecht en technologische ontwikkelingen zijn onderwerpen waar u zeker een artikel over kunt verwachten. Echter, ik beperk me niet uitsluitend tot de hierboven genoemde onderwerpen en interesseer ik me in een veelvoud van actuele onderwerpen – de verkiezingen in de Verenigde Staten, de ontwikkelingen binnen het Midden-Oosten - waar u mogelijk een artikel over ziet verschijnen aankomend jaar.

Zelf kijk ik er ontzettend naar uit om dit jaar, samen met de rest van de redactiecommissie, weer bij te dragen aan de (nieuwe) content van Fiat Justitia. Vanuit mijn kleine kamertje in het centrum van Rotterdam klinkt dan ook gedurende het jaar getik van het toetsenbord om u (hopelijk) te vermaken of aan het denken te zetten. Voor nu kruip ik weer achter de piano en hoop u snel weer te mogen verblijden met een nieuw artikel.