Ontmoet de Commissie: Naomi Peters (redactielid)

Door: Naomi Peters

Hoihoi!

Mijn naam is Naomi Peters en dit is mijn eerste jaar als actief lid van de JFR bij de redactiecommissie. Ik ben 19 jaar oud en ben nu begonnen aan het tweede jaar van de opleiding fiscaal recht. Toen ik een studie moest kiezen, wist ik gelijk dat het rechten zou worden, omdat andere studies mij totaal niet aanspraken. Ik had niet verwacht dat ik het vak inleiding fiscaal recht zo leuk zou vinden, maar ik moest mijn verwachtingen dus bijstellen omdat ik ervoor heb gekozen om fiscaal recht te gaan doen. Ik kom uit Dordrecht en woon daar nog steeds. Om naar de campus te komen, moet ik dus wel een stukje reizen.

Elke maand zal er op de website van Fiat Justitia een artikel van mij verschijnen. Daarnaast  ga ik met Jonneke aan de slag om infographics te maken, om zo de jurisprudentie te verduidelijken! De infographics zijn vorig jaar opgezet door Sophie en zijn bedoeld voor studenten die de arresten moeten leren. Het is  een beknopte samenvatting waar de verbanden in het arrest duidelijk worden gemaakt. Doordat er veel icoontjes worden gebruikt en niet te veel tekst is, is het makkelijk om de hoofdlijnen in één keer te zien. De arresten zijn vaak zo lang en moeilijk te begrijpen dat het fijn is om een infographic erbij te pakken om te controleren of alles duidelijk is.

Dit jaar is anders dan andere jaren vanwege het coronavirus: studenten zitten veel vaker thuis en er is minder ruimte voor fysiek contact met medestudenten. Daarom lijkt het me juist nu leuk om actief lid te zijn bij de JFR en onderdeel uit te maken van de redactiecommissie, waar ik veel bezig zal zijn met artikelen schrijven en  infographics maken. Daarnaast zijn de formele en informele vergaderingen van de commissie een hele leuke toevoeging aan mijn studie. In deze commissie leren de redactieleden hoe een goed stuk geschreven wordt, dat later nog vaak van pas kan komen met bijvoorbeeld het schrijven van de scriptie of een betoog. Het is dus erg leerzaam om onderdeel uit te maken van deze commissie.

Ik ben geïnteresseerd in de privacywetgeving rondom de nieuwe maatregelen van het coronavirus, omdat dit alle studenten raakt. We hebben nu allemaal te maken met tentamens met proctoring, maar mag dat wel volgens de wet en wat kan u eraan doen als uw tentamen vanwege een fout van proctor ongeldig wordt verklaard? Aangezien ik fiscaal recht studeer, ben ik van plan fiscaal recht gerelateerde artikelen te gaan schrijven, bijvoorbeeld over belastingfraude. Daarnaast spreekt ook het privaatrecht mij erg aan!

Ik verwacht dit jaar als redactielid veel te leren over verschillende onderwerpen en om de vaardigheden en handvatten voor het schrijven van een goed artikel onder de knie te krijgen.  Een redactielid zit niet vast aan verplichte onderwerpen zoals tijdens de studie. Het biedt de mogelijkheid om er zo echt achter welke rechtsgebieden je interessant vindt en welke niet.

We gaan als commissie veel leuke dingen publiceren. Ik heb super veel zin in dit jaar!