Opgeslagen!
opgeslagen artikelen
0

Dossier: Algemeen

De perfecte student-stagiair: 8 tips om een stage te krijgen, te behouden en succesvol af te ronden

Algemeen
De perfecte student-stagiair: 8 tips om een stage te krijgen, te behouden en succesvol af te ronden

Voor rechtenstudenten geldt vanuit universiteiten geen stageverplichting. Toch worden recent afgestudeerde juristen vaak afgewezen vanwege hun gebrek aan werkervaring. Het lopen van een stage wordt dus wel degelijk aangeraden. Maar hoe kom je nu aan een stage en zorg je dat je opvalt tussen de stapel andere sollicitanten? En mocht je eindelijk zo’n felbegeerde stage hebben, hoe zorg je er dan voor dat je deze succesvol afrondt? Om antwoord te krijgen op deze vragen en meer, bezochten wij het kantoor van Ploum Lodder Princen. Hier kregen wij van drie advocaten en een partner te horen wat zij verwachten van een kersverse stagiair.

1. Solliciteer op tijd

Stageplekken binnen de advocatuur worden soms al een jaar van tevoren ingevuld. Daarom is het van belang dat je ruim op tijd solliciteert. Verwacht dus niet dat als je morgen solliciteert, je over twee weken ergens aan de slag kunt. Het kan geen kwaad om al in november te solliciteren naar functies die volgend collegejaar beginnen. Daarnaast laat een vroege sollicitatie zien dat jij goed kunt plannen, weet wat je wilt en zal een in het verschiet liggende stage je alleen maar motiveren om de rest van het jaar mooie cijfers te halen.

2. Curriculum vitae

Enkel op tijd solliciteren is niet voldoende, ook aan je cv zitten genoeg eisen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je een cv inlevert uit de tijd dat je nog een beugel had en in de zomer potten met bruinen bonen spiegelde in de plaatselijke buurtsuper. Zorg ervoor...Lees meer »

Tags : ploum, lodder, princen, stage, stagiair, student

Advocaten ''ouwe stijl'' hebben de langste tijd gehad

Algemeen

​Interview: advocaat Niek van de Pasch over innovatie in de advocatuur

Algemeen

Schadeclaim vanwege uitverkochte soep

Algemeen

Het recht tussen de Willemsbrug en de Zwaan

Algemeen

Medewerkers: het werkelijke gevaar achter datalekken

Algemeen

5 manieren om jezelf te motiveren

Algemeen

Sorry schat, ik heb je zaak verloren…

Algemeen

Ernstige misstanden in Amerikaanse rechtbanken

Algemeen
Terug naar boven