Opgeslagen!
opgeslagen artikelen
0

Dossier: Gezondheidsrecht

Ex-kankerpatiënten geweigerd door verzekeraars

Gezondheidsrecht

Jonge mensen die genezen van kanker, hebben voor de rest van hun leven problemen met het afsluiten van verzekeringen. Ze worden afgewezen of moeten fors hogere premies betalen. Dat blijkt uit onderzoek van het consumentenprogramma Kassa. Ondanks de genezing bestempelen verzekeraars ex-kankerpatiënten toch als risicovol.

Laurence Maes van de patiëntenbeweging Levenmetkanker stelt in het tv-programma dat er in Nederland 500.000 mensen zijn die kanker hebben of hebben gehad. ,,Het stempel van ex-kankerpatiënt zorgt er voor dat je soms voor jaren geen levensverzekering kunt afsluiten, of tegen een veel hogere premie en dat moet veranderen."

Borstkanker

Directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars liet in het tv-programma weten dat zijn achterban samen met de Nederlandse Kankerregistratie een nieuw 'risicomodel' voor kankerpatiënten ontwikkelt op basis van recente Nederlandse statistieken. De verzekeraars voelen volgens hem inmiddels een verantwoordelijkheid om "de verzekerbaarheid te vergroten".

 Levenmetkanker stelt voor om mensen die vijf jaar of langer genezen zijn van kanker te behandelen als ieder ander. Ook wil de vereniging...Lees meer »

Tags : kanker, verzekeraar, weigeren, geweigerd, ex-patient

Veroordeelde psychiater gaat door met behandelen patiënten

Gezondheidsrecht
Terug naar boven